Kulinaria Zamrożone galaretki
Zamrożone galaretki
Pomysł wlania galaretki do formy silikonowej na pralinki pochodzi z strony www.domowe-wypieki.pl.
Natomiast ja wpadałam na pomysł, że można zrobić galaretką spód czekoladowo-migdałowy i je zamrozić. Bardzo, bardzo smaczne! Stworzone na upalne lato !
Składniki:
- galaretka
- 1,5 szklanki zagotowanej wody
- czekolada
- płatki migdałowe
Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy. Zimną galaretkę wlewamy do formy (każdą formę pralinki zalewamy do 3/4 wysokości) i wkładamy do lodówki. Czekamy aż galaretka zastygnie. Płatki migdałowe miksujemy. Następnie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i wlewamy czekoladę do wolnych miejsc w formie. Teraz wystarczy posypać migdałami i włożyć do zamrażarki. Formę najlepiej przykryć folią, albo włożyć do pudełka plastikowego z zamknięciem.
SMACZNEGO !
Super slodkosci na lato!
OdpowiedzUsuńSwietny pomysl!
:)
Jest mi bardzo milo, ze bierzesz udzial w akcji dziecinnej na Mikserze.
Kasia
www.lejdi-of-the-house.bloog.pl