Kulinaria Zamrożone galaretki

Zamrożone galaretki

Pomysł wlania galaretki do formy silikonowej na pralinki pochodzi z strony www.domowe-wypieki.pl
Natomiast ja wpadałam na pomysł, że można zrobić galaretką spód czekoladowo-migdałowy i je zamrozić. Bardzo, bardzo smaczne! Stworzone na upalne lato !

Składniki:
- galaretka 
- 1,5 szklanki zagotowanej wody
- czekolada
- płatki migdałowe

Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy. Zimną galaretkę wlewamy do formy (każdą formę pralinki zalewamy do 3/4 wysokości) i wkładamy do lodówki. Czekamy aż galaretka zastygnie. Płatki migdałowe miksujemy. Następnie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i wlewamy czekoladę do wolnych miejsc w formie. Teraz wystarczy posypać migdałami i włożyć do zamrażarki. Formę najlepiej przykryć folią, albo włożyć do pudełka plastikowego z zamknięciem.




Z dziećmi i dla dzieci 2014

SMACZNEGO !

Komentarze

  1. Super slodkosci na lato!
    Swietny pomysl!
    :)
    Jest mi bardzo milo, ze bierzesz udzial w akcji dziecinnej na Mikserze.
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Kulinaria Rogaliki drożdżowe z marmoladą

Kulinaria Sernik na zimno

Makaron z serem, tanie danie dla studenta