Kulinaria Kasza manna

Kasza manna

Coś idealnego na śniadanie, deser lub wczesną kolację? Oczywiście- kasza manna :)

Składniki
- kasza manna
- mleko
- owoce

Odlewamy ok 1/4 lub 1/2 mleka do szklanki, a resztę do garnka. Mleko gotujemy.
Na każde 100 ml przypada ok. 3/ 2,5 łyżeczki kaszy (zależy jaką gęstość chce się uzyskać).
Kaszę wsypujemy do kubka z mlekiem i mieszamy.
Gdy mleko w garnku będzie gotowe, wrzucamy do niego kaszę i mieszamy, aż zgęstnieje.
Kasza najlepiej smakuje z zmiksowanymi truskawkami, malinami itp. lub syropem owocowym.

Gotowe!





SMACZNEGO!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Kulinaria Rogaliki drożdżowe z marmoladą

Kulinaria Sernik na zimno

Makaron z serem, tanie danie dla studenta